В Адміністрації Президента Віктора Януковича чекають реакції Росії та США на ініціативу українського Президента щодо підписання у Києві угоди про стратегічні наступальні озброєння (СНО) між РФ і США.

«Це ініціатива, яка була озвучена Президентом України під час зустрічі у Москві. Також ця ініціатива озвучена у США, і ми тепер чекаємо рішення», - повідомила на прес-конференції у вівторок заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман.

При цьому вона не виключила, що це питання може бути обговорене під час візиту держсекретаря Гілларі Клінтон до України або під час майбутнього візиту Президента України до США.

Герман також не виключила, що ця ініціатива буде ще раз обговорена з російською стороною, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За її словами, якщо ця ініціатива буде реалізована, то це було б черговим підтвердженням того, що на Україну «зважає світ».

Вона також висловила думку про те, що у такому разі Київ може стати «мостом» між Заходом і Сходом.

Як повідомляв ForUm, згідно з інформацією ЗМІ, Віктор Янукович у ході свого візиту до Москви 5 березня поточного року запропонував російському колезі Дмитру Медведєву підписати угоду щодо СНО з Вашингтоном у Києві. Цю тему мають у вівторок обговорити глави зовнішньополітичних відомств України і Росії.

Як відомо, підготовка нового договору щодо СНО між Росією і США перебуває на завершальному етапі. Новий документ прийде на зміну договору СНО-1, термін дії якого закінчився 5 грудня 2009 року.

Договір СНО-1 був підписаний 31 липня 1991 року у Москві й набув чинності 5 грудня 1994 року, через кілька років після розпаду СРСР. У МЗС РФ заявили, що Росія і США повністю виконали свої зобов'язання за цією угодою.

Новий договір передбачає подальше скорочення боєголовок і носіїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515