Фракція Блоку Юлії Тимошенко має намір вимагати від Верховної Ради України на найближчому засіданні першочергово розглянути питання про відставку міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі БЮТ.

«Ми звертаємося до всіх народних депутатів, яким небайдужа доля України, своїм голосуванням за звільнення Табачника стати на захист державності й незалежності України і зупинити шабаш радикальних антиукраїнських сил», - йдеться у заяві фракції БЮТ, опублікованій на офіційному сайті БЮТ у вівторок.

Депутати від БЮТ упевнені, що діяльність нового уряду направлена на знищення духовності українського народу. «Про початок роботи нинішньої влади, направленої на руйнування української духовності, свідчить печерний вандалізм у Криму, де публічно були спалені книги з українській історії... Ні Янукович (Президент України Віктор Янукович – ред.), ні Азаров (прем'єр-міністр України Микола Азаров – ред.) не дали відповідної оцінки, своїм мовчанням освятивши безкарність і вседозволеність антиукраїнських сил», - йдеться у заяві.

«Ми переконані, що позиція щодо звільнення Табачника буде підтримана Верховою Радою України і що це буде впевнена консолідована позиція представників парламентської опозиції, які не допустять перебування на міністерській посаді людини, яка потрапила в уряд за вказівкою Кремля», - підсумовано у заяві фракції БЮТ.

Як повідомляв ForUm, новий склад Кабінету міністрів був сформований 11 березня. Посаду міністра освіти і науки, яку раніше обіймав Іван Вакарчук, отримав член Партії регіонів Дмитро Табачник, відомий своїми радикальними поглядами.

Так, у своїй статті «Від Ріббентропа до Майдану», опублікованій у вересні минулого року у газеті «Известия», Табачник зазначив: «Як уже показала Велика Вітчизняна війна, а потім і розвиток пострадянської України, галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України... Наші союзники і навіть брати – їхні вороги, а їхні «герої» (Бандера, Шухевич) для нас – убивці, зрадники і посібники гітлерівських катів». Крім того, Табачник активно критикував колишнього главу Міносвіти за введення зовнішнього незалежного оцінювання і політику українізації освітніх установ.

12 березня народний депутат В’ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній раді проект постанови про звільнення міністра освіти і науки Дмитра Табачника. На думку автора документа, пан Табачник не може посідати цю посаду через свої антиукраїнські висловлювання. Такої ж думки дотримуються депутати Львівської облради, які мають намір скликати позачергову сесію і зажадати звільнення глави Міносвіти.

Читайте на тему:

У БЮТ запідозрили, що Кабмін хоче знищити освіту в Україні

БЮТ через два тижні спробує зковирнути «антиукраїнських» міністрів

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

860