Народний депутат, член фракції БЮТ Олег Ляшко допускає, що ВРУ нинішнього скликання буде розпущена достроково. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові ForUm’у.

Більше того, бютівець вважає, що це - «план Януковича». «Ви самі подивіться, вони незаконно поміняли закон про регламент, створюють коаліцію, незаконний уряд, знаючи, що все це роблять незаконно. Вчора Германша це визнала. Вона заявила в ефірах, що якщо КСУ визнає незаконною цю коаліцію, ми підемо на вибори», - зазначив нардеп.

Ляшко також акцентував увагу, що навіть якщо пройдуть позачергові парламентські вибори, до них Партія регіонів встигне закріпитися у владі. «Так, він (Віктор Янукович – ред.) розпустить парламент, але за цих три-чотири місяці, до того як це трапиться, вони розставлять незаконно всі свої кадри, повністю сформують вертикаль влади і підгребуть під себе фінансові ресурси, і підуть на вибори, які купуватимуть і фальсифікуватимуть, щоб виграти так, як виграли президентські», - зазначив нардеп.

Бютівець каже, що позачергові вибори до парламенту відбудуться після того, як нова влада «поставить людей у стійло». «Цього не варто довго чекати, оскільки вони вміють робити все швидко. І нам варто у них повчитися, як діяти жорстко і рішуче», - зазначив Ляшко і додав: «Ми у будь-якому питанні починаємо, даруйте, соплі жувати і обговорювати місяцями, а вони взяли і за два дні все поміняли».

Він також вважає, що заяви нових коаліціантів про те, що зміни до регламенту були вимушеним кроком, «насправді фарисейство», оскільки «в Україні був уряд Тимошенко, і можна було створити законну коаліцію, поставити законний свій уряд».

Парламентарій підкреслює, що заява про те, що «Конституція порушена з благими намірами – це тільки відмовка», і нагадує, що «благими намірами вистелена дорога у пекло». «І Гітлер теж колись інтересами країни виправдовував свої дії. Піночет також себе виправдовував», - нагадав Ляшко.

Юлія Артамощенко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499