Лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко буде присутньою у парламенті, проте у сесійний зал може зайти тільки після зміни законодавства, переконаний голова парламенту Володимир Литвин.

За словами Литвина, якщо Верховна Рада прийме відповідний закон, згідно з яким колишній прем'єр-міністр повинен бути присутнім в урядовій ложі, то у такому разі Тимошенко може бути присутньою на засіданні парламенту у сесійному залі.

При цьому спікер нагадав, що, згідно з законом про регламент Верховної Ради, право входити у сесійний зал без запрошення мають Президент України і прем'єр-міністр України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Литвин висловив сумніви з приводу того, що така ініціатива БЮТ щодо можливості присутності Юлії Тимошенко у сесійному залі під час пленарних засідань може стати основою для якогось конфлікту.

«Просто, очевидно, мова йде про те, що Тимошенко буде постійно присутня у Верховній Раді, але це і так зрозуміло, тому що тут зосереджені політичні баталії, тут усі чутки, плітки, домисли. Тут можна дізнатися, що відбуватиметься в країні через місяць, чи хто кому і скільки, чи хто і з ким. Секретів немає», - сказав Литвин.

При цьому Литвин підкреслив, що у зв'язку з тим, що регламент Верховної Ради отримав статус закону, всі його положення, які стосуються статусу і роботи опозиції в парламенті, повинні неухильно дотримуватися.

Як повідомляв ForUm, сьогодні лідер БЮТ, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи заяви депутатів від ПР про те, що вона не має права знаходитися на пленарних засіданнях Верховної Ради, заявила, що її дух завжди буде присутнім у парламенті, незважаючи на відсутність у неї депутатського мандата.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393