Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко зустрілася з делегацією Вселенського Патріархату - митрополитом Франції (Галльським) Еммануїлом, старшим секретарем Священного Синоду Вселенського Патріархату архімандритом Елпідофором (Ламбрініадісом) та священиком Василієм Папафанасіу. Про це ForUm’у повідомили в Управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Під час зустрічі Тимошенко повідомила, що підтримує ідею відкриття у Києві постійного представництва Вселенського Патріархату та висловила переконання, що ця благородна справа отримає в Україні підтримку від усіх церковних конфесій, від усіх гілок влади та від представників усіх політичних сил.

Тимошенко підкреслила, що для України об’єднання православ’я було б епохальною подією: «Я всім серцем прагну цього. Це дозволило б Україні стати на порядок сильнішою. Народ України є високодуховним, віруючим, і для нас єдність православ’я є дуже важливою, бо водночас і єдність держави», - зазначила Тимошенко.

Водночас, за її словами, об’єднання усіх православних конфесій в Єдину Помісну Православну Церкву має відбуватися еволюційно, без будь-якого тиску, зокрема з боку влади. Тимошенко повідомила, що уряд України налагодив системну співпрацю з Всеукраїнською радою церков та жодного рішення, пов’язаного з функціонуванням релігійних організацій, не ухвалює без погодження з цією Радою.

У свою чергу, Митрополит Еммануїл передав прем’єр-міністру України вітання від Патріарха Вселенського Варфоломія та зазначив, що Вселенський Патріархат підтримує та благословляє її на служіння Україні та добрі справи в ім‘я своєї країни: «Ми підтримуємо Вас у Вашій боротьбі і Ви маєте благословення Священного Синоду. І пам’ятайте, що спочатку була хресна мука, а потім – воскресіння».

Він також зазначив, що Тимошенко відома у світі тим, що послідовно виступає за об’єднання українських церков. «Ми благословляємо вас також на продовження праці у цьому напрямку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448