Миколаївські міліціонери викрили організовану злочинну групу, яка упродовж двох останніх років займалася на території міста сутенерством та звідництвом. Про це ForUm’у повідомили ДЗГ та МД МВС України.

Основна «робота» проводилася у двох саунах обласного центру, що належать 41-річному місцевому жителю. Він же і був організатор кримінального бізнесу.

У злочинній групі існував ієрархічний розподіл ролей. Так, для надання сексуальних послуг він утримував у своєму підпорядкуванні 28 повій та особисто встановлював суму їх оплати. Усі учасники угрупування дотримувалися встановлених правил та заходів конспірації, оскільки їх «шеф» жорстко контролював діяльність групи: постійно змінював схему передачі та отримання відсотків від зароблених повіями грошей, увів систему штрафів, а у саунах встановив камери прихованого спостереження, інформація з яких каналами безпровідного зв'язку WI-FI поступала до магнітного накопичувача, розташованого в його офісі. До речі, більшість клієнтів таких саун були VIP-особи.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали шістьох осіб, у тому числі й організатора. Серед затриманих подільників - жінка, яка займалася сутенерством і продажем дівчат до Ізраїлю, Чехії, Кіпру.

Наразі слідчий Слідчого управління УМВС України пред’явив обвинувачення кожному учаснику цієї групи у скоєнні злочинів у складі ОЗГ. Направлення до суду цієї кримінальної справи планується наприкінці жовтня –початку листопада цього року.

У рамках розслідування порушеної кримінальної справи зловмисникам інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.303 ("Сутенерство") Кримінального кодексу України.

Крім того, у процесі розслідування цієї кримінальної справи додатково було порушено ще одинадцять кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.149 («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини»), ч.2 ст.302 («Створення або утримання місць розпусти і звідництво»), ч.3 ст.303 («Проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією») Кримінального кодексу України. І це не остаточна їх кількість…

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

614