Заступник голови фракції ПР Ганна Герман вірить у те, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко готова зменшити рівень своєї заробітної плати, щоб заощаджені гроші направити на підвищення соцстандартів. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, вона заявила, виступаючи з парламентської трибуни.

«Я також вірю, що Юлія Володимирівна готова відмовитися від численної охорони і кортежів (заради підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії – ред.)», - підкреслила нардеп.

Герман також зазначила, що вірить у те, що депутати також можуть зменшити собі зарплату заради поліпшення життя звичайних громадян.

Як повідомляв ForUm, парламент прийняв за основу в першому читанні законопроект народного депутата з Блока Литвина Олега Зарубінського про підвищення мінімальної заробітної плати і пенсій. За таке рішення проголосували 259 народних депутатів, за необхідних 226.

Також парламент доручив бюджетному комітету підготувати цей законопроект до другого читання за скороченою процедурою за 7, а не 14 днів. За таке рішення проголосували 252 депутати.

Нагадаємо, «регіонали» тривалий час блокували роботу Верховної Ради з вимогою розглянути і прийняти законопроекти про підвищення соціальних стандартів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

510