Найкрупніші хабарі в Україні - понад 1 млн. доларів США - співробітники Міністерства внутрішніх справ виявили у Миколаївській області та у Криму.

Як повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС, про це свідчить складений правоохоронними органами антирейтинг розкритих злочинів про хабарництво «Топ-100 найкрупніших хабарів».

На першому місці антирейтингу знаходиться кримінальна справа про здирство головою сільської ради Миколаївської області 8,5 млн. грн. Вимагач був затриманий при отриманні ним частини коштів у розмірі 1 млн. грн. Справа вже перебуває на розгляді суду.

На другому місці – справа про здирство головою сільради у Криму 1,1 млн. дол. США. Розслідування щодо цього факту триває.

Третє місце займає справа голови сільської ради Київської області, яка вимагала 3,95 млн. грн. На четвертому і п'ятому місцях – справа посадових осіб із Севастополя, які оцінили свої послуги у 3,9 млн. грн і 2,4 млн. грн., повідомляє «УНІАН».

У цілому ж співробітники МВС розкрили 14 випадків здирства хабарів, де фігурують суми від 1 мільйона гривень і більше. Кримінальні справи за цими фактами, крім вищезазначених, порушені у Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Вінницькій, Волинській областях та у Києві.

Майже половина кримінальних справ (46), вказаних у антирейтингу, стосуються випадків здирства хабарів менше 100 тис. грн. А на останньому місці під номером 100 зазначена кримінальна справа, порушена щодо завідувача стаціонарним відділенням наркологічного диспансеру із Чернівецької області за здирство хабара у сумі 20 тис. грн. Цю справу також уже передано до суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

488