На брифінгу у ВРУ спікер парламенту Володимир Литвин прокоментував інформацію про те, що деякі народні депутати отримали зарплату за вересень. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

«Тут потрібно спочатку розібратися, а потім слухати народних депутатів. Очевидно, ті депутати, які зверталися, коли свою зарплату не рахують і не отримують. Якщо парламент не працює у пленарному режимі (оскільки блокується – ред.), то за цей час зарплата не нараховується. А якщо у нас період роботи у комітетах, у фракціях і в округах, то там апелюють безпосередньо комітети або фракції подають документи. Голова парламенту не бігатиме і не перевірятиме, чи був депутат на засіданні комітету», - зокрема, сказав спікер.

Він нагадав, що підписав розпорядження про те, що якщо на пленарному тижні парламент заблокований, то зарплата депутатів не виплачується. «Скажу вам більше: у бухгалтерію комітети і фракції подали документи і поставили всім вісімки (восьмигодинний робочий день – ред.), тобто, що були на роботі. Я після цього підписав ще одне розпорядження, і в період, коли парламент засідає у пленарному режимі, то дані для нарахування зарплати надає безпосередньо система і люди, які працюють в сесійному залі. І відповідно за ті дні, коли парламент не працював у пленарному режимі, зарплата не виплачена», - зазначив Литвин.

Кажучи про те, що деякі депутати заявляють про отримання зарплати за вересень, спікер підкреслив: «Очевидно, їм передали конверт із зарплатою, але вони туди не заглядали».

Як повідомляв ForUm, спікер парламенту Володимир Литвин підписав розпорядження про невиплату заробітної плати депутатам у дні, коли робота парламенту була заблокована. Оскільки у вересні депутати від Партії регіонів блокували роботу парламенту, вимагаючи підвищити соцстандарти, згідно з розпорядженням, депутати були позбавлені місячної зарплати.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

518