Чинний парламент не зможе прийняти державний бюджет на 2010 рік. У цьому впевнені в Секретаріаті Президента, про що сьогодні на брифінгу повідомив представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов.

«За моєю оцінкою, на сьогодні ситуація у Верховній Раді України починає представляти загрозу для національної безпеки України. Вони не приймають виключно важливих законів і зараз, відповідно до Бюджетного кодексу, починається бюджетний процес. І одна з головних функцій парламенту, крім формування уряду, крім контролю над урядом, затвердження програми діяльності уряду, - це ухвалення бюджету. І, зважаючи на сьогоднішню ситуацію в парламенті, можна точно сказати, що цей парламент не зможе прийняти бюджет, і це вже дійсно представлятиме загрозу національній безпеці України, тому що в період кризи без бюджету в країні працювати буде набагато складніше», - сказав Попов, якого цитує «ЛІГА».

За словами Попова, уряду слід було б розробити і внести новий проект бюджету, оскільки вже поданий проект точно не буде прийнятий парламентом. «Продовжувати ігри навколо цього бюджету не має сенсу. Уже висловлені позиції всіма політичними силами, і ми бачимо, що навіть у самому БЮТ, серед депутатів, які є експертами в бюджетному процесі, є серйозна критика цього бюджету. Тому потрібно, не відкладаючи, розробляти новий проект і вносити його на розгляд Верховної Ради», - сказав він.

Представник Президента в парламенті також зазначив, що Верховна Рада повинна прийняти новий Закон про тимчасові слідчі комісії (що прописує процедуру імпічменту Президента - ред.), а не переголосовувати текст Закону, скасованого рішенням Конституційного суду України.

Попов нагадав, що дія Закону про тимчасові слідчі комісії була скасована за рішенням КСУ на підставі процедурних порушень. «Можливо, Верховна Рада захоче переголосувати той же текст Закону. Проте, цього не можна робити і не потрібно робити, тому що практика роботи тимчасових слідчих комісій за півроку дії цього Закону показала його недосконалість. Упродовж півроку працювали 13 тимчасових слідчих комісій, але по більшості з них ми не побачили офіційних звітів, затверджених комісіями і представлених на розгляд Верховної Ради України», - сказав він.

За словами Попова, в більшості випадків тимчасові слідчі комісії діяли «виключно як політичний інструмент для піару окремих політичних сил, або для розправи зі своїми політичними опонентами».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

679