Учора, 23 вересня, на ділянці польсько-українського кордону у Любомльському районі Волинської області співробітники Держприкордонслужби затримали групу осіб, які займалися контрабандою тютюнових виробів. Про це повідомив начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону майор Олег Личковський.

Про можливе незаконне переміщення цигарок через р. Західний Буг між українським Висоцьком та польським Уханка прикордонники Луцького загону дізналися завчасно та виставили там додаткові наряди. Один із патрулів виявив підводу, завантажену загорнутими у поліетилен коробками. На підводі їхало п’ятеро чоловіків, повідомляє «ЗІК».

Помітивши правоохоронців, контрабандисти намагалися втекти. Троє порушників зіскочили з воза й розбіглись у різні боки. Щоб виграти час та допомогти своїм товаришам сховатися, погонич направив коней на старшого наряду, у той час, як інший чоловік скидав ящики з підводи. Офіцер спромігся ухилитися від гужового транспорту, який невдовзі затримали.

Згодом оперативно-пошукові групи відділу «Ягодин» та мобільної застави «Луцьк» із допомогою службових собак спіймали решту контрабандистів. Також правоохоронці знайшли гумовий човен, захований на березі Західного Бугу. Плавзасіб, підводу та 29 ящиків цигарок «Лідер» та «Класік» (а це 14 з половиною тисяч пачок), які порушники намагалися перевезти у Польщу, передали на митницю. Сума оцінки товарів становить близько 60 тисяч гривень.

Порушників, мешканців прикордоння, доставили до спецприміщення відділу прикордонної служби «Ягодин». Наразі проводяться заходи зі встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до організації каналу контрабанди сигарет. Міру відповідальності затриманих за порушення державного кордону, прикордонного режиму та злісну непокору правоохоронцям визначить суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

488