Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович стурбований тим, що жодна з парламентських партій не направила подань зі своїми кандидатурами для формування окружних виборчий комісій.

Як передає «УНІАН», про це Давидович заявив у середу журналістам у ЦВК.

«Нам потрібно для 225 округів 4050 чоловік. Коли ми розділили цю кількість на 5 політичних парламентських сил, то виходить, що кожна з них повинна запропонувати по 810 чоловік», - сказав Давидович.

За його словами, окружні виборчі комісії повинні бути сформовані з 3 до 7 квітня. «Якщо політичні партії не подадуть документи, я зроблю відповідну заяву. Ми зі свого боку зробимо все, що від нас залежить», - додав він.

Давидович також звернув увагу на те, що на агітацію під час дострокової виборчої кампанії не передбачається виділення коштів з державного бюджету. «Крім того, немає такої категорії, як відкріпні посвідчення, скорочені терміни виготовлення виборчих бюлетенів. В законі немає положення про повторну подачу документів політичними партіями, тобто частина виборчих процедур відсутня в законі», - констатував він.

Голова ЦВК вважає ситуацію в державі непростою. «Ситуація не залежить від ЦВК, а все, що залежить від ЦВК, ми готові виконати. Ми позапартійні, не заангажовані, ми працюємо тільки на виконання закону, незалежно від того, подобається нам якась політична сила чи ні», - підкреслив Давидович.

В той же час, заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук повідомила, що політична партія «Реформи і порядок» направила в комісію подання на участь своїх представників у формуванні окружних виборчкомів. «Але, як відомо, відповідно до статті 102 закону про вибори народних депутатів, ця партія не є суб'єктом формування окружних виборчих комісій», - сказала Ставнійчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389