Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що Указ Президента про розпуск парламенту можна не виконувати на підставі ст. 60 Конституції. Про це міністр сказав в інтерв'ю журналістам.


За його словами, в Україні склалася ситуація, коли офіційний орган держави або посадовець можуть видавати рішення, які напряму суперечать Конституції – «для цього є ст. 60 Конституції». (Згідно з ст. 60 Основного Закону, «ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження або накази. За віддачу і виконання явно злочинного розпорядження або наказу наступає юридична відповідальність»).


Відповідаючи на уточнююче питання, чи можна розцінювати його слова як те, що він вважає Указ Президента злочинним, Лавринович відповів: «Там далі будуть розбиратися».


Він також відзначив, що уряд не поводитиметься з позовом до судів загальної юрисдикції щодо вищезазначеного указу. В той же час міністр не виключив, що з таким позовом може звернутися будь-який громадянин.


Лавринович погодився з думкою представника Президента в КС Шаповала, що КС може розглядати подання про відповідність Конституції указу Президента протягом двох місяців.


В той же час він висловив думку, що враховуючи ситуацію в країні, КС міг би в першочерговому порядку винести рішення за цим поданням. «Коли в країні ситуація, яка може спричинити за собою небезпечні наслідки для всього суспільства, для всієї країни, то судді - вони ж не на Марсі живуть, вони живуть в Україні – вони повинні розуміти, що решта справ, при їх важливості, можуть бути відкладені на певний термін з тим, щоб першочергово розглянути питання і дати відповідь найскоріше», - сказав Лавринович, передає «УНІАН».


Відповідаючи на питання, чи є легітимними прийняті після указу рішення ВР, міністр відзначив, що навіть якщо б гіпотетично визнати Указ Президента про розпуск парламенту, то рішення ВР все одно були б легітимними, оскільки Конституція передбачає, що депутати складають повноваження перед новообраною ВР. При цьому він підкреслив, що у депутатів, відповідно до Конституції, відповідно до статусу народного депутата головним повноваженням є розробка і прийняття законів. Тому не можна говорити, що в якійсь частині повноваження депутатів зберігаються, а в якійсь – ні, резюмував Лавринович.


Коментуючи ситуацію з ЦВК, він відзначив, що вона двозначна, оскільки існує рішення парламенту, але є постанова Печерського райсуду столиці щодо забезпечення позову.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

494