Служба безпеки України підтверджує інформацію про зняття заборони на в'їзд до України першому віце-спікеру Держдуми РФ Володимиру Жириновському.

Як повідомили в середу в прес-службі СБУ, таке рішення ухвалено на основі п. 13, ст. 24 закону України «Про Службу безпеки». «Цим пунктом статті передбачається участь СБУ у розробці заходів, рішення питань, які торкаються в'їзду до України і виїзду за рубіж, перебування на території України іноземців і осіб без громадянства», - сказали в прес-службі.

В СБУ підкреслили, що постанова про відміну заборони на в'їзд вступає в дію з 4 квітня. «Жириновський про це буде інформований по дипломатичних каналах», - сказали в прес-службі.

Раніше про зняття заборони на в'їзд до України першого віце-спікера Держдуми повідомило агентству джерело в дипломатичних колах. Співрозмовник агентства не уточнив подробиць відміни заборони на в'їзд до України російському політику, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В червні 2006 року Жириновському був заборонений в'їзд до України.

«Важливим аспектом для прийняття такого рішення стали вчинки і заяви політика, які були направлені на руйнування цілісності України", - повідомив тоді офіційний представник МЗС. СБУ причини заборони пояснили як «порочення України як незалежної держави цим політиком».

Раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд до України депутату Державної думи Росії, директору Інституту країн СНД, главі комітету у співпраці між українським і російським парламентами Костянтину Затуліну на користь забезпечення безпеки України.

У відповідь російська сторона в березні цього року заборонила в'їзд українському депутату від "Нашої України" Петру Порошенку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

527