Депутати Київської міської ради ініціюють проведення позачергової сесії у зв'язку з політичною ситуацією в країні і проведенням численних масових акцій у місті.

Як повідомили представники столичного БЮТ, депутати від міжфракційного об'єднання «Демократичний Київ» збираються найближчим часом направити Київському міському голові Леоніду Черновецькому відповідну заяву з вимогою провести позачергову сесію (найближча чергова сесія Київради призначена на 26 квітня – ред.).

За словами заступника голови постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту і депутатської етики Юрія Дмитрука (БЮТ), на сьогоднішній день активно проводяться консультації депутатів з приводу скликання позачергової сесії Київради, передає «УНІАН».

«Згідно з Законом України про місцеве самоврядування, позачергова сесія на вимогу депутатів збирається у тому випадку, коли таку не збирає сам голова – у нього є це право. Оскільки поки у нас немає відомостей про те, що Леонід Черновецький збирається оголошувати про позачергову сесію, то ми взяли ініціативу на себе. І у зв'язку з тим, що нам невідома позиція голови, ми, швидше за все, сьогодні-завтра направимо Черновецькому від імені трьох фракцій, що входять до «Демократичного Києва», відповідну заяву з вимогою провести позачергову сесію. Якщо ж він відмовиться збирати таку сесію, то тоді у нас, депутатів, з'явиться право самим її зібрати», – заявив Дмитрук.

Як відзначили депутати з фракції «Наша Україна» Олександр Черников і від Блоку Кличка Наталія Новак, сесія повинна продемонструвати киянам позицію різних фракцій до підписаного Президентом Віктором Ющенком Указу про розпуск парламенту, крім того, депутати зможуть на ній вирішити господарські питання, пов'язані з перебуванням у місті великої кількості приїжджих громадян.

Представники столичного БЮТ також повідомили, що ідею про проведення позачергового засідання Київради підтримують і окремі депутати від фракції СПУ в Київраді.

Як повідомлялося, сьогодні заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий заявив, що наступне пленарне засідання сесії Київської міської ради відбудеться 26 квітня, ніякі позачергові засідання сесії на найближчий час не заплановані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375