Розгортання наметових містечок у центрі Києва, яке організували провладні політичні сили, свідчить про вразливість позиції Кабінету Міністрів після рішення Президента України розпустити Верховну Раду. Так вважає Глава Секретаріату Президента Віктор Балога, повідомили ForUm’у в прес-службі Ющенка.

«Очевидно, що уряд почувається невпевнено і некомфортно, коли виступає проти позачергових парламентських виборів. Точніше, політичний тремор вразив урядовців із тих політичних партій, які мають ефемерні шанси потрапити до нового складу Верховної Ради», – сказав Балога.

За його спостереженнями, з кожною годиною падає впевненість у голосах із владних будинків на вулиці Грушевського, які відмовляються вірити у незворотність рішення Глави держави. Тому виникла потреба створити ілюзію народної підтримки, для чого швидко напнули намети і шатра з партійною символікою. «Виглядає дивно: з одного боку уряд запевняє у міцності своїх позицій, з іншого – будує наметові містечка. Однак це не фортечний мур, він не захистить від неминучої виборчої кампанії і формування нового Кабінету Міністрів», – переконаний Балога.

Глава Секретаріату Президента відзначив, що громадяни нашої держави мають право на свободу зборів, переконань і висловлювань. Проте, наголосив Балога, важливо «не цементувати людьми захист приватних інтересів, які не мають нічого спільного з інтересами суспільства і країни».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467