Лідер Народного Руху України Борис Тарасюк після зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком розповів, що обговорювалася можлива конфігурація демократичних сил в ході парламентської кампанії. Про це він повідомив журналістам сьогодні.

«Поки це обмін думками», - сказав Тарасюк.

За його словами, ще рано говорити про якісь готові рішення, оскільки кожний з присутніх висловлював свої позиції. Зокрема, він з лідером УНП Юрієм Костенком висловилися за створення «української правиці». Вони запропонували блоку «Наша Україна» і БЮТ сформувати один загальний мегаблок. Тарасюк передав відповідні письмові пропозиції лідеру НСНУ В’ячеславу Кириленку і лідеру БЮТ Юлії Тимошенко.

Якщо єдиного мегаблоку не буде, за словами Тарасюка, у них залишається два варіанти - це участь у блоці з «Нашою Україною», якщо він буде відтворений, або участь у форматі «правиці». За його словами, в «правицю» можуть ввійти ще багато партій. В той же час Тарасюк переконаний, що лідер Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко, швидше за все, піде з «Нашою Україною», а партія «Реформи і порядок» – з БЮТ.

Проте Тарасюку було важко спрогнозувати формат участі у виборах громадянської партії «Пора», передає «УНІАН».

Він висловив переконання, що рішення ухвалене дуже швидко, оскільки вже в середу треба подавати в ЦВК списки членів територіальних виборчих комісій від партій, а до 17 квітня в ЦВК вже треба передати сформовані списки партій або блоків, які підуть на вибори.

У свою чергу, голова політради громадянської партії «Пора» Владислав Каськів також повідомив, що сьогодні Президент зустрічався з лідерами опозиційних партій, і під час цієї зустрічі обговорювалася їх діяльність на подальші дні, а також на подальшу перспективу.

«Такого рівня конструктиву я давно вже не бачив», - сказав Каськів.

Відповідаючи на питання, чи можливий єдиний список опозиційних сил, він зазначив, що це питання обговорювалося, але остаточне рішення не ухвалене.

На думку Каськіва, опозиція на вибори піде все ж таки двома-трьома колонами, які координуватимуть свої дії і матимуть загальний план діяльності після виборів.

Кажучи про «Пору», він відзначив, що через 2-3 дні збереться центральний провід, який ухвалить рішення щодо формату участі партії у виборах.

Як повідомляв ForUm, в середу Президент України провів зустріч з лідерами позапарламентських партій. В зустрічі взяли участь лідер об'єднання «Європейська платформа» Микола Катеринчук, голова Української народної партії Юрій Костенко, голова партії «Реформи і порядок» Віктор Пинзеник, голова Народно-демократичної партії Людмила Супрун, голова Народного руху України Борис Тарасюк, голова Партії відродження села Іван Томич, а також перший заступник глави Секретаріату Президента Іван Васюник і голова Ради громадськості при Президентові Іван Плющ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

487