Народний депутат України з фракції Партії регіонів Василь Кисельов припускає, що Глава держави може піти на черговий «неконституційний крок» і ввести пряме президентське правління.

«Президент може знову піти на неконституційний крок – ввести пряме президентське правління і надзвичайний стан», - відзначив депутат.

У зв'язку з цим він нагадав юристам з Секретаріату Президента про існування законної норми, згідно з якою саме парламент повинен дати згоду або незгоду на введення надзвичайного стану, якщо його ініціює Президент. «Якщо Президент або його юристи думають, що вони і тут можуть переступити межа, то всім стане очевидно - ми стоїмо на порозі найжорстокішої диктатури, якої не було навіть під час Кучми», - підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, які, на думку Кисельова, у Ющенка можуть бути підстави для введення президентського правління, парламентарій сказав: «На тій же підставі, на якій він підписав Указ про розпуск парламенту… тобто, дивлячись в стелю. Правових підстав немає, але їх можна штучно створити».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

739