Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Ткач переконаний, що дострокові парламентські вибори відбудуться. Про це він повідомив у середу на прес-конференції.

На переконання Ткача, Указ Президента про дострокові парламентські вибори є «законним і легітимним». На його думку, підписання указу свідчить «про твердість Президента» у відстоюванні суверенітету і цілісності держави, демократії.

«Я переконаний, що в Конституційному Суді України цей указ отримає позитивне рішення, - відзначив Ткач. - І тому, від сьогодні, Україна, згідно з чинним законодавством, вступила у виборчий процес. Сьогодні, як то кажуть, включився лічильник на початок виборів. Я переконаний, що позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться», передає «УНІАН».

Він повідомив, що проводив зустрічі з керівниками обласної прокуратури, СБУ, УМВС, на яких йшлося про захист «конституційних прав громадян, спокій і порядок в області». На його думку, «ніхто в державі не бере на себе відповідальності про якісь силові протистояння». Тому Ткач переконаний, що «ніяких силових протистоянь в державі і в області не буде».

Відповідаючи на питання журналістів, про тиск на губернаторів при підписанні заяви про спільну підтримку дій Президента, Ткач заперечив, що на них чинився будь-який тиск. За його словами, «навпаки, голови облдержадміністрацій були ініціаторами ухвалення такої заяви. Ніхто ні на кого не тиснув».

Ткач також вважає, що політичні сили відразу після Пасхи почнуть активну виборчу кампанію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372