У середу глава Конституційного Суду Іван Домбровський подасть у відставку. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

«Наскільки мені відомо, сьогодні глава Конституційного Суду подасть заяву про свою відставку у зв'язку з тим, що на нього чинився тиск», - сказав він.

Янукович відзначив, що це порядна людина, якій уряд довіряв. «Чому це так сталося? Це одна з рис політиків, які звикли жити не за законами, а за політичною доцільністю – закон підміняти політичною доцільністю», - відзначив прем'єр.

Глава уряду підкреслив, що таке в нашій країні неприпустимо. «Я як глава уряду завжди відстоюватиму ті принципи, на які я звернув особливу увагу», - заявив Янукович. Він також відзначив, що завжди відстоюватиме Конституцію України. «Я сподіваюся, що разом з вами, колеги», - сказав прем'єр присутнім на засіданні міністрам.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Віктор Янукович, відкриваючи засідання Кабміну, поділився своїми враженнями від зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком, яке відбулося у вівторок, 3 квітня.

Прем'єр сказав, що зустріч пройшла «в спокійній обстановці». «Я висловив свою думку Президенту. Я підкреслив, що з погляду Конституції, права, указ (про розпуск парламенту – ред.) виглядає достатньо сумнівно і практично порушує статтю дев'яносту Конституції, і підстав для розпуску парламенту ніяких не було», - відзначив глава уряду.

Прем'єр заявив, що сказав Президенту про те, що він «швидше за все, помилився», підписуючи указ. «І потрібно вчасно виправляти цю помилку, - додав Янукович.

Глава уряду відзначив, що це не тільки його особиста позиція. «Є експертні висновки юристів, і сьогодні немає сумнівів у тому, що це рішення або цей указ неконституційний», - підкреслив Янукович.

Він нагадав, що тлумачити положення Конституції може тільки Конституційний Суд України.

Звертаючись до своїх підлеглих, прем'єр заявив, що необхідно дочекатися рішення КСУ щодо конституційності указу Президента про розпуск парламенту. «І після рішення Конституційного Суду можуть проводитися будь-які заходи, які торкаються виборів. Тільки після рішення Конституційного Суду ми з вами ухвалюватимемо всі необхідні рішення, які торкатимуться, якщо указ буде визнаний конституційним, виборів», - сказав Янукович.

За його словами, поки КСУ не розгляне подання щодо конституційності указу Президента, «ніякої підготовки ні до яких виборів ми не проводитимемо».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522