Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на з'їзді НСНУ в ДК «КПІ», обурився тим, що уряд досі немає програми роботи. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

Він нагадав, що уряд працює вже 8 місяців, але ні Президент, ні парламент не бачили програми його дій. «Це не політика консолідації, це політика, яка передбачає формування одноосібної і вкрай небезпечної політики як внутрішнього, так і зовнішнього курсу», - підкреслив Глава держави.

Ющенко заявив, що коаліція не виконує Універсалу національної єдності.

Він підкреслив, що правляча коаліція, підписавши Універсал національної єдності, не виконує його положення, починаючи з приватизації і «організації конкурентної економіки» і закінчуючи законом про Кабінет міністрів України.

Президент нагадав, що згідно з Універсалом закон про Кабінет міністрів повинен був розроблятися неодноосібно, чого не було зроблено. «Я хотів би ще сказати один «комплімент» демократичним силам. Цей закон міг би і не побачити світ, за умови, якби і в БЮТ, і в «Нашій Україні» однаково дивилися на суспільні інтереси», - заявив Президент.

Президент згадав і мовну проблему. «Ми говорили про те, що недопустимі спекуляції щодо статусу російської мови. «Не в тому плані, що я як Президент не поважаю тих, хто хотів би в Конституцію України внести зміни і надати статус державної російській мові, я просто як Президент хочу сказати, що та політична сила, яка ставить це питання перед собою, повинна просто внести до українського парламенту відповідну пропозицію, проголосувати і зняти питання з порядку денного, - сказав Ющенко.

Президент також відзначив, що згідно з Універсалом не можна допустити політизування банківської системи України.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458