Те, що відбувається в парламенті, це узурпація влади. Про це, виступаючи на з'їзді НСНУ, заявив Президент України Віктор Ющенко. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

Він процитував статтю 83 Конституції України, в якій говориться, що коаліція депутатських фракцій формується в парламенті протягом 1-го місяця з дня відкриття першого засідання ВРУ, яке проходить після чергових або позачергових виборів до парламенту. «На мій погляд, здається, буде достатньо 4-х класів освіти, щоб правильно прочитати і зрозуміти цю тезу», - сказав Глава держави.

Він нагадав, що парламентська більшість на сьогодні складається з 260 народних депутатів. Ющенко поцікавився, чи змінилася в Україні фракційна конфігурація в парламенті, і сам же відповів, що ні.

За його словами, коаліція національної єдності проводить ревізію парламентських виборів 2006 року.

Ющенко нагадав, що в Україні діє пропорційна модель виборів. На думку Глави держави, формування більшості в парламенті – це нелегітимний процес. «Йде не просто підміна цифр. У цьому випадку йде ігнорування Конституції, ревізія політичних результатів і фінальною частиною цього процесу буде тільки одне – зміна конституційного ладу в Україні," - підкреслив Ющенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417