Виступаючи на з'їзді «Нашої України» Глава держави Віктор Ющенко розповів, в якому випадку він розпустить парламент. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

«Якщо у Верховній Раді не буде відновлена на конституційній основі діяльність більшості, я підпишу указ про розпуск парламенту», - зокрема сказав Президент.

Крім того, Ющенко пояснив свою позицію щодо виходу з ситуації що склалася в країні. «На першому пленарному засіданні ВРУ припинити антиконституційну індивідуальну практику формування коаліції в парламенті. Друге – прийняти закон про імперативний мандат для народних депутатів України. Третє – забезпечити безперешкодний розгляд конституційним судом всіх резонансних справ», - сказав Ющенко.

За його словами, також необхідно припинити політизування правоохоронних органів України.

Президент також вважає, що необхідно негайно почати конституційний процес. «Конституційна комісія починає роботу наступного тижня, напрацьовані нею зміни (Конституції - ред.) обговорюються в квітні-травні. Другий етап політичної реформи обговорюється в пакеті з напрацьованими змінами і приймається восени», - підкреслив Глава держави.

Ющенко також запропонував закріпити на законодавчому рівні положення Універсалу національної єдності».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

619