У Криму в травні-вересні цього року пройде низка заходів, приурочених до 130-річчя з дня народження поета «срібного століття» і художника Максиміліана Волошина, який досить довгий час прожив в селищі Коктебель (східний Крим).

Як повідомили в прес-службі Ради міністрів АРК, в рамках святкування 130-річчя з дня народження поета буде урочисто відкритий після багаторічної реставрації Дім-музей Волошина, також очікується проведення низки науково-практичних конференцій, поетичних фестивалів, художніх пленерів. Протягом всього року видаватимуться літературні і художні праці М.Волошина, краєзнавча і мистецтвознавча література. Журналісти зможуть взяти участь у конкурсі на краще розкриття теми «Максиміліан Волошин і Будинок Поета». «Мета всіх цих заходів - привернути увагу до Будинку-музею поета в Коктебелі, волошинській спадщині, культурним пам'ятникам Криму і проблемам їх збереження», - відзначає прес-служба кримського уряду, передає «УНІАН».

Голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко підкреслив, що завдання кримської влади - гідно зустріти 130-річчя з дня народження поета і максимально допомогти у вирішенні проблем Коктебельського еколого-історико-культурного заповідника «Киммерія М.олошина». А.Гриценко запевнив, що фінансування запланованих на травень-вересень 2007 року заходів, які пройдуть в Коктебелі, Судаку, Старому Криму і Сімферополі, буде забезпечений в повному обсязі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361