Центр Києва в суботу стане ареною політичних акцій, організованих як опозиційними силами, так і прихильниками правлячої коаліції.

Два політичні табори заявили про намір задіяти в українську столицю десятки тисяч своїх активістів. За різними оцінками, як від організаторів, так і правоохоронних органів, в центрі Києва можуть зібратися від 150 тис. до 250 тис. людина. Приблизно таку цифру називало МВС в пік «помаранчевої революції» 2004 року, коли на Майдані Незалежності проходили масові акції протесту проти фальсифікації президентських виборів, передає «Інтерфакс-Україна».

У п'ятницю увечері Шевченківський суд Києва заборонив низці політичних партій і організацій проводити 31 березня акції на Майдані Незалежності за позовом столичної міської держадміністрації. У своїй позовній заяві столична міськадміністрація просила суд частково (на Майдані Незалежності) обмежити право проведення акцій, оскільки це могло привести до конфлікту через протилежність політичних поглядів партій і організацій, що збиралися проводити акції на Майдані Незалежності.

Таким чином, на Майдані Незалежності, згідно з рішенням суду, не можуть проводити акції київська міська організація Союз молоді регіонів України, київське міське відділення Партії регіонів, київська міська організація партії «Батьківщина», київська міськорганізація партії «Вперед, Україно», народний депутат Роман Безсмертний, які раніше подали заявки в мерію. Проте, це рішення юристи зазначених політичних сил мають намір опротестувати, а організатори - провести свої акції.

МВС на етапі підготовки до масових акцій в Києві заявило, що робитиме все, щоб не допустити зіткнень і розвести людей з різних політичних угрупувань. У разі потреби правоохоронні структури можуть задіяти до Києва додаткові сили з регіонів. Точне число співробітників силових підрозділів для охорони правопорядку на вихідні не називалося.

Перший масштабний анонсований захід на Майдані Незалежності 31 березня має намір провести громадський рух «Народна самооборона», яке очолює екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Початок акції запланований на 11.00.

О 13.00, як очікується, почнеться мітинг прихильників Коаліції національної єдності. Цей захід пройде на Європейській площі, яка знаходиться на відстані близько 300 метрів від Майдані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331