У Києві затверджений План заходів щодо реалізації державної програми з співпраці з закордонними українцями до 2010 року, повідомляє прес-служба Київської міської міськадміністрації.

Відповідне розпорядження підписав у п'ятницю київський мер Леонід Черновецький.

Розпорядженням передбачено залучення іноземних учнів і студентів українського походження до навчання на курсах українознавства та вивчення української мови. Також щорічно планується організовувати спільні навчальні з'їзди київських школярів і переможців олімпіад з української мови та літературі з-за кордону, передає «Інтерфакс-Україна».

Управлінню у справах національностей і міграції доручено провести в 2010 році V Всесвітній форум українців.

Також передбачено продовження співпраці і обмін літературою між Київською публічною бібліотекою імені Лесі Українки і московською Бібліотекою української літератури

Головне управління з охорони культурної спадщини передбачено встановити зв'язки між музеями Києва і українськими громадськими організаціями в іноземних державах.

Крім того, київські фахівці сприятимуть виготовленню ескізів пам'ятників відомим українським діячам і пам'ятних знаків, пов'язаних з їх діяльністю, які потім встановлюватимуть за кордоном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358