Міністерство внутрішніх справ України в черговий раз заявляє, що міліція не має наміру застосовувати силу по відношенню до громадян-учасників масових акцій протесту, намічених на суботу в центрі Києва.

Як повідомив у прямому ефірі телеканалу «ICTV» начальник Департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС України Костянтин Стогній, міністр внутрішніх справ Василь Цушко хоче запевнити українських громадян, що хоча рішення суду необхідно виконувати, міліція не застосовуватиме силу до громадян, які бажають виконати своє права на демонстрації і свободу зборів.

У п'ятницю ввечері Шевченківський суд Києва заборонив низці політичних партій і організацій проводити 31 березня акції на Майдані незалежності за позовом столичної міської держадміністрації. У своїй позовній заяві столична міськадміністрація просила суд частково (на Майдані Незалежності) обмежити право проведення акцій, оскільки це могло привести до конфлікту через протилежність політичних поглядів партій і організацій, що збиралися проводити акції на Майдані Незалежності, передає «Інтерфакс-Україна».

Таким чином, на Майдані Незалежності не можуть проводити акції київська міська організація Союз молоді регіонів України, київське міське відділення Партії регіонів, київська міська організація партії «Батьківщина», київська міськорганізація партії «Вперед, Україно», народний депутат Роман Безсмертний.

МВС на етапі підготовки до масових акцій в Києві заявило, що робитиме все, щоб не допустити зіткнень і розвести людей з різних політичних угрупувань. У разі потреби правоохоронні структури можуть задіяти в Києві додаткові сили з регіонів. Точна кількість співробітників силових підрозділів для охорони правопорядку на вихідні не називалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343