Незабаром у Києві престижним видом громадського транспорту будуть трамваї. Столична влада збирається витратити 350 мільйонів гривень на реконструкцію ліній київського швидкісного трамваю, яка почнеться вже влітку.

«Трамвай – цей хороший засіб пересування з погляду екології, зручності для населення і так далі і тому подібне», – заявив під час сьогоднішнього відвідування вуличної презентації проектів реконструкції ліній швидкісного трамваю мер Києва Леонід Черновецький, передає «Новий Регіон».

При цьому градоначальник не упустив можливість перед телекамерами звинуватити свого попередника в черговому гріху. Черновецький заявляє, що старою владою була допущена стратегічна помилка, і за останні 5 років у Києві були ліквідовані практично всі трамвайні лінії.

«Це жахливо! – обурився він. – Для їх відновлення зараз необхідні нові проектні роботи, нові мільярдні вкладення».

Черновецький повідомив, що з міського бюджету на реконструкцію буде виділено 275 мільйонів гривень, ще 18 мільйонів дотує Кабінет міністрів країни. Крім цього, київська влада взяла у європейців кредит у розмірі 60 мільйонів євро.

«Це вперше ми так добре взялися за громадський транспорт», – порадів Черновецький.

Він також відзначив, що решта видів транспорту не залишиться без уваги. В 2007 році буде закуплено 318 нових тролейбусів і 240 автобусів вітчизняного виробництва. Весь транспорт є комфортабельним і адаптований для інвалідів. Крім того, на 40% економніше витрачає електроенергію.

 
«Це все дуже сучасно, красиво і більше схоже на метро», – додав мер.
 
 
 
фото - «Новий Регіон»
 
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397