В коаліції є ще сумніви, що виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Володимир Огризко готовий і професіонально здатний забезпечити дипломатичні баланси в просуванні національного інтересу на максимально вигідних для України умовах, знаходячи компроміси між політикою Президента і уряду. Про це заявила лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, коментуючи повторне внесення до парламенту Президентом кандидатури Огризка на посаду голови МЗС України.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Богатирьова відзначила, що коаліція поважає таке право Президента. «Це право не підлягає ніякій ревізії», - відзначила Богатирьова, додавши, що думка депутатів коаліції щодо кандидатури Огризка не змінилася. «Проте є ще час для демократичних процедур», - відзначила вона.

«По-перше, ми хочемо хоча б побачити Володимира Станіславовича у фракціях коаліції», - підкреслила координатор парламентської коаліції. Також, за її словами, депутати коаліції хотіли б почути від Огризка, яку політику проводитиме МЗС під його керівництвом - «одновекторну, багатовекторну чи політику національного прагматизму».

«Коаліція повинна бути впевнена, що зовнішньополітичні ініціативи України в конкретних напрямах не закриють нам доступи в інші країни, та і взагалі не позбавлять нас ефективних діалогів і планів», - сказала Богатирьова, передає «ЛІГА».


Вона також вважає, що кандидат на посаду голови зовнішньополітичного відомства повинен виразити своє відношення до базування Чорноморського флоту РФ в Криму. «Не емоційне і псевдопатріотичне, а як зовнішньополітичного стратега», - відзначила лідер фракції Партії регіонів.

За її словами, депутати коаліції хочуть також почути позицію в. о. міністра з приводу розміщення баз ПРО в Чехії і Польщі і, відповідно, бачення нового рівня національної безпеки.


«А в ідеалі, ми б хотіли побачити стратегічну концепцію захисту економічних інтересів України за рубежем, бо виходить так, що інвестиції - це виключно заслуга внутрішньої роботи уряду на фоні малопродуктивних дискусій, які суперечать консолідованим функціям виконавчої влади з МЗС», - додала Богатирьова.


Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Ющенко повторно вніс у Верховну Раду України кандидатури Володимира Огризка на посаду Міністра закордонних справ і Віктора Короля - на пост голови Служби безпеки України.

22 лютого 2007 року Верховна Рада відхилила подані Президентом кандидатури В.Огризка і В.Короля на пости Міністра закордонних справ і глави СБУ (за їх затвердження проголосували відповідно 196 і 190 депутатів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522