Державна інспекція за цінами має намір збільшити штат на 114 осіб у зв'язку з покладанням на неї функції контролю за формуванням комунальних тарифів.

Про це сьогодні повідомив журналістам начальник Держцінінспекції Анатолій Козленко.

За його словами, зараз штат комісії, включаючи відділення в усіх обласних центрах, становить 1140 людей. «З 400 райцентрів дві третини теж охоплюємо своїми інспекторами», - додав він, передає «УНІАН».

Козленко пояснив, що раніше комісія контролювала застосування вже затверджених тарифів, але у зв'язку з тим, що понад 10 тис. суб'єктів надають послуги в комунальній сфері, де тарифи затверджують органи місцевого самоврядування, для наведення ладу в цій сфері відтепер державний контроль економічної обґрунтованості тарифів здійснюватиме Держцінінспекція. За його словами, з 1 березня Держцінінспекція має намір почати роботу з вивчення економічної обґрунтованості комунальних тарифів.

За словами начальника інспекції, в кінці березня буде проведена нарада щодо навчання працівників інспекції і вдосконалення методики перевірки обґрунтованості тарифів.

Козленко також повідомив, що санкції за необґрунтоване збільшення тарифів передбачають повернення надлишкової суми від економічно обґрунтованої вартості і штраф у подвійному розмірі цієї суми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

601