Отримавши квитанцію на оплату комунальних послуг за січень, мешканці столиці виявили, що поля, які раніше заповнювалися автоматично, тепер виявилися без цифр.

Як пояснили в Головному інформаційно-обчислювальному центрі міськадміністрації, зроблено це для того, щоб люди вписували туди ті тарифи, які вважатимуть потрібними. Адже квитанції друкувалися ще до голосування Київради 8 лютого про нові розцінки на комуналку (їх збільшили в 2, а не в 3,4 рази).

Проте кияни не поспішають платити. За січень проплати в столиці склали всього 12 відсотків від загальної кількості платежів. Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Цікаво і те, що, за його словами, «порівняно з груднем на сьогодні зібрано більше реальних грошей». Виходить, за грудень кияни заплатили менше 12 відсотків, адже за підсумками грудня влада рапортувала про оплату у розмірі 46 відсотків, передає «Комсомольська правда» - Україна».

І все таки, не зрозуміло, за якими тарифами сьогодні потрібно платити. Нагадаємо, 13 лютого Господарський суд Києва за зверненням екс-мера Олександра Омельченка визнав розпорядження КМДА про підвищення тарифів незаконними і відмінив їх. За словами самого Сан Санича, недійсне і останнє рішення Київради від 8 лютого.

З іншого боку, Анатолій Голубченко стверджує, що поки не закінчився термін подачі апеляції (а влада має намір оскаржити рішення Госпсуду), в столиці діють тарифи, встановлені 8 лютого. Тобто подвоєні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359