Останнім часом в ЗМІ розказують про нашестя нового вірусу грипу, до якого в українців немає імунітету. Нібито він дуже важко протікає і «багатий» на серйозні ускладнення. І, звичайно, врятувати від нього може тільки щеплення - мовляв, якщо вчасно не укололися, погані ваші справи...

Як з’ясувалось, цей «страшний грип» дійсно існує - типу А/Вісконсін. За прогнозами Українського центру грипу, його нашестя очікувалася, але, схоже, нам пощастило. Замість нього, за даними досліджень вірусологічних лабораторій, в країні спостерігається активна циркуляція інших вірусів грипу: парагрипу, аденовірусу, РС-вірусу, а серед хворих грипом домінуючою є циркуляція вірусу грипу А (Н3N2).

«Так, А/Вісконсін - це новий для нас грип. І ВООЗ попереджала, що цей штам, можливо, стане початком серйозної епідемії, - говорить директор Українського центру грипу Аркадій Фролов, - але поки на території України він не виявлений. Та і взагалі епідемія грипу спостерігається у нас тільки в деяких регіонах. Можливо, наступного тижня епідпоріг буде перевищений ще в декількох містах. Але в цілому по країні нічого критичного немає. Швидше за все, тижнів через три епідемія піде на спад», передає «Комсомольська правда» - Україна».

На сьогоднішній день перевищення епідемічного порогу зареєстровано в 4 з 10 контрольних міст Українського центру грипу: у Львові, Дніпропетровську, Вінниці і Чернігові.

Всього грипом і ОРВІ захворіло близько 80 тисяч чоловік. В порівнянні з минулим тижнем спостерігалося зростання захворюваності на 44,1 відсотки, серед дітей до 14 років - на 42,8 відсотки. На карантин закрито понад дві тисячі навчальних закладів у 23 областях України і в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1279