З 15 червня в Кременчуці Полтавської області планують закрити на ремонт міст через річку Дніпро.

Про це заявив мер Кременчука Микола Глухов.

За його словами, попередній графік ремонту такий: зняття всього асфальтового покриття з моста має розпочатися з 15 червня і триватиме два тижні. Ще чотири, максимум, 5 тижнів буде витрачено на ремонт конструкцій і стиків. Ще два тижні – на асфальтування моста і його фарбування.

«Ми чекаємо, що ремонт буде завершений до 1- го вересня», - сказав Глухов.

Крім того, він заявив, що ремонт моста обійдеться в 6 млн. грн. «Велику частину витрат на ремонт взяла на себе «Укрзалізниця». Місто також бере участь», - заявив мер.

Під час ремонту моста в Кременчуку жителів міста і районів перевозитимуть залізницею. Її фахівці сьогодні працюють над графіком перевезень. Водіям легкових автомобілів нагадають про існування греблі Світловодської ГЕС, а вантажні машини зможу перетнути річку тільки в Черкасах або Дніпропетровську, передає «УНІАН».

Як повідомлялося, в 2006 році мер Кременчука Глухов просив Кабмін виділити 5,5 млн. гривень на ремонт моста через Дніпро. За його словами, єдиний міст через Дніпро в Кременчуку, через який проходить автотраса «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя», вже підготовлений до капітального ремонту, проте Кременчук не має необхідної суми в місцевому бюджеті, тому сподівається на допомогу Кабміну. Проте допомога від уряду так і не надійшла. В 2007 році «Укрзалізниця», на балансі якої знаходиться міст, заявила про виділення грошей на ремонт моста.

Разом з тим, в Кременчуку розроблений проект нового моста через Дніпро. Його будівництво коштуватиме близько 5 млрд. грн., і при достатньому фінансуванні продовжиться до шести років.

У Кременчуці проживає 234 тис. людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459