Цього року МНС завершить організаційну перебудову оперативно-рятувальної служби.

Про це заявив заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимир Холоша сьогодні в Головному управлінні МНС України в Житомирській області на нараді з підведення підсумків роботи минулого року.

За його словами, «одним з важливих етапів роботи міністерства буде завершення організаційної перебудови оперативно-рятувальної служби МНС України».

Холоша також повідомив, що міністерство планує підвищити ефективність роботи постійних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій всіх рівнів, і закликав колег усвідомити, що «центральний апарат і територіальні органи управління МНС є робочими органами цих комісій, і там центральна роль має належати Головним управлінням МНС на рівні регіонів», передає «УНІАН».

Заступник міністра також наголосив на необхідності завершити цього року формування єдиної державної системи цивільного захисту, створення державної диспетчерської служби екстреної допомоги населенню. Крім того, Холоша повідомив про наміри міністерства провести радикальне реформування і технічне переоснащення сил реагування надзвичайних ситуацій, які «забезпечать необхідний рівень захисту населення від катастроф різного рівня, відповідно до міжнародних стандартів і норм».

Як повідомив заступник міністра, у напрямі ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС міністерство планує «продовжувати звільняти реактори від відпрацьованого ядерного палива».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338