Головна вулиця Києва Хрещатик найближчим часом піддасться серйозним змінам. Про це заявив сьогодні перший заступник голови адміністрації міста Анатолій Голубченко.

Так, щоб підтвердити реноме міста квітучих каштанів, цього року планується висадити 260 дерев замість старих. Як відзначив депутат Київради Ігор Добруцький, оскільки білий каштан переносить умови київського клімату не дуже добре, то замість нього буде висаджена алея червоних каштанів.

Крім того, на цій алеї планується встановити 15-20 так званих «малих архітектурних форм», – стилізованих торгових точок, передає «Новий Регіон».

«І адміністрація має намір серйозно стежити за тим, щоб у ларьках продавалося тільки те, що дозволено за ліцензією. А не так, що написано морозиво, прохолодні напої, а там можна купити і пиво, і сигарети, і все інше», – сказав Добруцький.

Також, за його словами, адміністрація планує встановити стилізовані громадські туалети, і повністю захистити від парковки машин парний бік вулиці (на якій розташована мерія). Для цього там планується розбити зелену зону. Під парковку ж піде протилежна сторона Хрещатику.

Разом з тим, адміністрація має намір також приділити увагу розміщенню зовнішньої реклами, освітленню будівель і очистити від сміття і несанкціонованої торгівлі підземні переходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497