Президент України Віктор Ющенко критично оцінює розвиток металургійної галузі в Україні.


Як повідомляє прес-служба Президента, про це він сказав на прес-конференції в Алчевську, де він перебуває з робочою поїздкою.


«Процеси в українській металургії неоднозначні. Песимістична ситуація і на ринку сировини», – сказав він. «Унікальні природні ресурси України перебувають у тінізованійй і малокерованій системі управління», – додав Президент.

За словами Ющенка, щоб закріпитися на світовому металургійному ринку, Україні необхідно істотно підвищити рівень економічності виробництва і впровадити енергозберігаючі технології. Для цього стане в нагоді досвід Алчевського комбінату, який зумів мінімізувати свої енерговитрати, підвищивши ефективність виробництва, відзначив глава держави. «Концентрація новітніх технологій на підприємстві стала, по суті, його візитною карткою», – відзначив він.


Добрим прикладом також служать і відкриті, конструктивні відносини, які склалися між підприємством, владою і місцевою громадою, переконаний Ющенко. Президент нагадав, що комбінат виділив значні кошти на підготовку до осінньо-зимового опалювального періоду, передає «УНІАН».


В цілому Ющенко переконаний, що діяльність Алчевського металургійного комбінату повинна стати прикладом для інших підприємств.


Реформування і діяльність ВАТ «Алчевський металургійний комбінат» є добрим прикладом для інших підприємств не тільки Луганської області, а й всієї України, відзначив він.


«Алчевський металургійний комбінат на своєму прикладі модернізації за останні декілька років показав, що тільки через амбітну стратегію, дуже зрозумілу інвестиційну політику можна робити перетворення», - вважає глава держави.
Ющенко відзначив, що на підприємстві разом з налагодженням конкурентноздатного виробництва і впровадженням нових технологій були створені нові робочі місця, зроблені кроки для поліпшення екологічної ситуації в місті. За його словами, наразі виробництво наблизилося до сучасних світових стандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440