Президент України Віктор Ющенко підписав Закон «Про внесення змін до Кримінально-Процесуального кодексу України щодо оскарження постанови про порушення кримінальної справи». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.


Нагадаємо, що 14 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-Процесуального кодексів України щодо додаткових заходів з захисту прав людини в кримінальному процесі», яким пропонується доповнити УПК України статтями 2367 і 2368, які передбачають оскарження в суді постанови про порушення кримінальної справи і порядок розгляду судом скарги на постанову про порушення такої справи, передає «УНІАН».


Третього січня керівники Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Служби безпеки України звернулися з клопотанням до Президента України заборонити цей закон. На їх переконання, цей закон у прийнятій редакції є таким, який паралізує розслідування важливих кримінальних справ про актуальні злочини, у тому числі - у сфері економіки, приведе до зростання злочинності, корупції і зрештою до підриву національної безпеки України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

379