Блок Юлії Тимошенко вважає, що призначення Сергія Попкова на посаду заступника міністра внутрішніх справ є черговим свідченням антидемократичних процесів, які відроджуються з поверненням до влади старих кланів.

Відповідну заяву надала прес-служба БЮТ.

“ Ми переконані, що разом з одіозними особами в міліції насаджується злочинна безпринципність, аморальність і антиукраїнська суть”, – говориться в заяві. БЮТ нагадує, що С.Попков на посаді командувача внутрішніх військ “в розпал народних протестів проти фальсифікації президентських виборів дав наказ військам застосувати зброю проти мирних демонстрантів”.

БЮТ також нагадує про інциденти 27 і 29 грудня 2006 року на Майданы Незалежності, коли на головній площі Києва близько ста осіб під безпосереднім прикриттям міліції з застосуванням палиць, сокир, ломів і металевих прутів двічі знищили намети-павільйони Громадської ради, які були встановлені після отримання всіх дозволів у відповідних органах влади. “Міліція абсолютно не реагувала і тоді, коли нападаючі нахабно зірвали з намету, розірвали і втоптали в бруд український прапор”, - наголошується в документі.

“ Незважаючи на особисті заяви міністра Цушка і його заступників про незаконність застосування фізичної сили проти учасників акції Громадянської ради України, погром був повторений 29 грудня. І знову міліція охороняла грабіжників натомість, щоб „посадити бандитів у в'язниці”, - підкреслюється в заяві, передає «УНІАН».

БЮТ також заявляє, що концентрація в силових органах осіб, здатних повернути зброю проти власного народу, є смертельною загрозою для країни і народу. “Ми відзначаємо, що кадрові призначення уряду Януковича зі всією очевидністю свідчать, що до влади прийшло угрупування готове застосувати всі засоби, щоб протизаконно утриматися на завойованих зрадою позиціях, у тому числі шляхом застосування насильства проти власного народу”, - наголошується в документі.

БЮТ вимагає звільнення і притягнення до відповідальності посадовців, які “принижують честь і гідність правоохоронних органів і які допустили наругу над українським прапором на Майдані”.

“ Першим в цьому переліку має бути звільнений Попков, перебування якого на посаді заступника міністра внутрішніх справ є ганьбою для всієї правоохоронної системи України”, - заявляє БЮТ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367