Президент України Віктор Ющенко має намір звернутися до Конституційного суду у зв'язку з подоланням Верховною Радою вето на закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2008 року.

« Я використовую своє право звернутися до Конституційного суду з проханням визнати це рішення (подолання вето Верховною Радою – ред .) недійсним», - сказав Ющенко журналістам у четвер під час поїздки в Алчевськ Луганської області.

« Вето, яке я застосував - це була спроба застерегти парламент від того рішення , яке він прийняв», - підкреслив Президент.

Він також нагадав, що теза про відміну мораторію на продаж сільгоспземель відображена в положеннях Універсалу національної єдності, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада подолала вето Президента на закон про продовження мораторію на продаж сільгоспземель . Це рішення підтримали 185 депутатів фракції Партії регіонів, 120 депутатів фракції БЮТ, 31 депутат фракції Соцпартії, 20 депутатів фракції Комуністичної партії і 5 депутатів фракції «Наша Україна».

До земельного фонду України входить 33 млн га ріллі, вартість якої, за підрахунками фахівців , становить понад 300 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

506