Від будівлі Харківського міськвиконкому в перший рейс виїхали 12 нових тролейбусів, які місто, в рамках реалізації програми оновлення рухомого складу, придбало у ВАТ «Тролейбусний завод» (Росія, Саратовська обл., м. Енгельс).

Як повідомили в прес-службі мерії Харкова, у заході взяли участь міській голова Михайло Добкін, перший заступник міського голови Олександр Кривцов, директор Департаменту транспорту і зв'язку Євгеній Водовозов; керівництво ХКП «Міськелектротранс».

До кінця поточного року, як відзначив у коментарі журналістам Михайло Добкін, Харків має отримати в цілому 103 нові тролейбуси.

Таким чином, пересувний склад цього типу буде оновлений на 33%.

Чергова партія машин, львівського виробництва, за словами Євгенія Водовозова, прибуде до нас вже в лютому.

«Найголовніше сьогодні, – підкреслив міській голова, – те, що ми знайшли нові підходи до придбання транспорту для міста Харкова, і замість запланованих в бюджеті десяти придбали фактично дев'яносто нових тролейбусів у Росії. Крім того, я сподіваюся, ще 13 нових тролейбусів ми отримаємо зі Львова цього року. Для нас це дуже важливо, тому що багато машин працюють вже понад 20 років», передає «Новий Регіон».

За словами мера, «на сьогоднішній момент, деколи дуже складно вирішувати проблему з перевезенням пільгового контингенту в маршрутних таксі, тому дуже важливо забезпечити комфортне перевезення цієї категорії людей в міському електротранспорті…».

Міський голова також пояснив, що старі тролейбуси не будуть списані відповідно до кількості нової партії – після капітального ремонту понад 50 машин вийдуть на міські маршрути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423