Члени уряду України одержують дуже великі зарплати. Про це заявив міністр праці і соціального захисту України Михайло Папієв.

За його словами, величезні на фоні середніх українських зарплат зарплати міністрів спровокували серйозний дисбаланс у країні. Міністр нагадав, що в усіх цивілізованих країнах співвідношення максимальної і мінімальної зарплати - один до десяти. Проте з 2005 року українські міністри одержують надмірно багато, стверджує Папієв.

«У моє перебування міністром праці і соціальної політики з 2002-го по 2005 рік получка міністра становила 2700 грн., а мінімальна зарплата 305 гривень, і ситуація у вищезазначене співвідношення цілком укладалася, - нагадав Папієв, передає «Новий Регіон».

«Проте, 30 червня 2005 року міністри вирішили, що їм погано живеться з коефіцієнтом 1:10 і підняли собі зарплату в 5 і навіть у 10 разів», - додав міністр праці.

На думку міністра, ситуація, що склалася, є економічно небезпечною, оскільки «від встановленої членами уряду ставки залежать получки народних депутатів, прокурорів, суддів.». Всі вони тепер одержують дуже багато в порівнянні з «маленьким українцем», вважає Папієв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

379