На Волині відносно службових осіб органів державного контролю порушено з початку року 44 кримінальні справи. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції прокурор Волинської області Микола Франтовський.

За його словами, за цими справами більше 200 посадовців контролюючих органів притягнуто до відповідальності.

Як відзначив Франтовський, «прокурори міст і районів - не побоюся цього слова, - примусили контролюючі органи працювати так, як потрібно. Чому вони не допрацьовують – я не знаю. Матеріалів, які приходять від контролюючих органів, дуже і дуже мало. Матеріалів, які приховують грубі порушення закону, також дуже мало», передає «УНІАН».

У свою чергу заступник прокурора Волині Василь Куренда сказав, що найбільше зауважень викликає робота управління ветеринарної медицини, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, податкової адміністрації і санепідемстанції. Як свідчать прокурорські перевірки, контролюючі органи створюють лише видимість виконання покладених на них функцій, надаючи неправдиву інформацію до органів прокуратури. Крім того, за словами Куренди, дані перевірки вказують і на низький професійний рівень працівників контролюючих органів і незнання ними законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362