Провокацією вважає. Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко повідомлення інформаційних агенцій From – ua., Rupor-info, NewsToday, ukr.net та інших про свою відставку “під тиском конфлікту між міністерством і приватними університетам”. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Дійсно, Міністерство освіти і науки проводить цілеспрямовану роботу по наведенню ладу у сфері ліцензування і акредитації вищих навчальних закладів. Протягом останнього року Державна акредитаційна комісія через низьку якість освіти та невиконання вимог чинного законодавства позбавила ліцензії більше 70 навчальних закладів різних форм власності. Крім того було відмовлено у видачі ліцензії десяткам навчальних закладів, які не мали законних підстав для відкриття нових спеціальностей.

Принципова позиція міністра знайшла підтримку в переважній більшості ректорів, в тому числі і у Асоціації приватних університетів, в складі якої більше 100 вищих навчальних закладів недержавної форми власності. Тому інформація про відставку міністра є спробою тих, хто порушує закон, кинути тінь на послідовну політику МОН та його керівника, наголошує прес-служба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309