У Вільнюсі відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка і Президента Республіки Польща Леха Качинського. Під час зустрічі Ющенко запросив свого польського колегу прийняти участь у Саміті ГУАМ, що відбудеться в Києві в кінці травня.

Як повідомляє прес-служба Президента України, під час зустрічі глави держав обговорили політичну ситуацію, що склалася в Україні та Польщі після виборів. Зокрема, Президент України розповів про своє бачення процесу формування коаліції і підтвердив намір зустрітися завтра з лідерами політичних сил, що перемогли на парламентських виборах, передає «УНІАН».

Президенти обговорили двосторонню співпрацю України і Польщі, зокрема в енергетичній політиці і гуманітарній сфері. Ющенко і Качинський торкнулися теми євроатлантичної інтеграції України і підтримки з боку Польщі цих намірів. Йшлося також про регіональну співпрацю, зокрема в Балтійсько-Чорноморському регіоні.

Співрозмовники також говорили про офіційний візит Президента України до Польщі, запланованого на 12-13 травня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418