Блок Юлії Тимошенко не розглядає інших кандидатур на пост прем'єр-міністра України, окрім Тимошенко. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm’у розповів народний депутат, член БЮТ Андрій Шкіль.

Відповідаючи на питання, чи розглядаються можливості прем’єрства когось іншого, окрім Тимошенко, Шкіль сказав: «Звичайно, ми не розглядаємо, тому що кращої за неї немає. Якби були кращі, ми б розглядали. Ви знаєте якусь кращу кандидатуру? Я – ні».

Кажучи про свою оцінку уряду Юрія Єханурова, Шкіль заявив: «Окремі міністри працювали. Але в цілому Кабмін не впорався з поставленим перед ним завданням. На час перехідного періоду уряд мав був би на себе взяти неполітичну відповідальність за стабільність країни. Він мав займатися справами з розумінням того, що після виборів у парламенті буде новий уряд».

Народний депутат також повідомив, що склад уряду при прем'єрі Тимошенко залежатиме «не тільки від прем'єр-міністра, а й від коаліції демократичних сил». «Одну п'яту уряду за квотою «Наша Україна» може залишити. Не більше, - сказав Шкіль. - Можливо, соціалісти когось і залишать в уряді. Ми пропонуватимемо нових людей, освічених і професіоналів».

Коментуючи слова Олександра Волкова про те, що оточення Тимошенко поставило перед ним ультиматум, щоб його не було в списку БЮТ, Шкіль сказав: «Я б не хотів вживати слово оточення. Існує команда. Волков сам по собі був такою фігурою, до якої суспільство мало претензії. Потрібно пройти процес очищення. Я особисто вважаю, що тут не потрібно ні ображатися, ні дивуватися, ні нарікати. Колективної змови проти Волкова не було. Це було рішення. У нас всі суперечливі рішення приймаються колективно. Це є демократія організації. Якщо метою Волкова був список, про це чесно потрібно було сказати».

Шкіль також не погодився з думкою, що в списку БЮТ багато олігархів. «Багато – це скільки?! І хто саме олігархи?! – запитав народний депутат. - Це ті люди, які поєднують бізнес, владу і засоби масової інформації? В наших лавах таких немає. Ми дуже прискіпливо ставимося до відбору членів команди. Людина, яка прийшла до нас, забуває про минуле і працює».

«Мене часто питають про Хмельницького, - відзначив Шкиль. - І той, хто питає, навіть не знає, як він виглядає. Якщо не знають, як людина виглядає, то це означає, що нічого поганого він не зробив. Я вже навіть не говорю, не дай Боже, незаконного або антидержавницького. Якщо вважати злочинцем того, хто має гроші, то немає питань. Якщо підприємець підтримує ту чи іншу силу, значить, вона має колосальні перспективи. Підприємець підтримує своєю присутністю ті сили, які наведуть лад в країні, принесуть певний спокій і передбачуваність».

Повний текст інтерв'ю читайте тут.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339