Блок “Наша Україна” схвалив Протокол про порядок формування Коаліції демократичних сил, окрім шостого пункту.

Як повідомляє прес-служба блоку, 19 квітня всі політичні партії, які входять в блок “Наша Україна” (НРУ, ПППУ, КУН, УРП-Собор, “Наша Україна” і ХДС) своїми рішеннями затвердили підписний Протокол про порядок формування коаліції, окрім пункту 6, визнавши Коаліцію демократичних сил в рамках трійки – “Наша Україна”, СПУ і БЮТ.

Блок “Наша Україна” у зв'язку з цим зробив офіційну заяву, в якій зокрема висловив думку, що Угода про створення Коаліції повинна грунтуватися перш за все на узгодженій позиції сторін щодо Програмних принципів її діяльності, Регламенту і тільки потім – розподілі сфер відповідальності між її учасниками, повідомляє «УНІАН».

Блок “Наша Україна” також заявляє, що відсутність шостого пункту Протоколу не означає його денонсацію, наполягає на створенні Коаліції демократичних сил в рамках трійки – “Наша Україна”, БЮТ, СПУ – і закликає припинити інформаційні війни між майбутніми партнерами по Коаліції і відновити конструктивний діалог.

Блок “Наша Україна” зазначає, що для кожного українця програма розвитку країни і власного добробуту не зводиться до боротьби окремого політика за прем'єрське крісло.

Як повідомляв ForUm, протокол був підписаний представниками БЮТ, СПУ і "Нашої України" 13 квітня. Проте наступного дня політрада "Нашої України" відмовилася підтримувати шостий пункт.

Останній, 6-й, пункт протоколу говорить, що угода про коаліцію "готується на основі принципів, закладених в проект меморандуму про коаліцію демократичних сил". (Меморандум передбачав, що прем'єра пропонує та політична сила з числа учасників коаліції, яка на виборах набрала найбільшу кількість голосів, тобто в даній ситуації це БЮТ – ред.).

18 квітня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що члени “Нашої України” Юрій Єхануров, Петро Порошенко і Микола Мартиненко проводять переговори про створення коаліції з Партією регіонів.

Соціалістична партія України вважає, що БЮТ має право претендувати на посаду прем'єр-міністра України, а Юлія Тимошенко - посісти цю посаду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428