З 20 квітня в адміністративних межах Севастополя знову дозволена реалізація живої птиці і продукції птахівництва на ринках міста з приватних господарств громадян.

Таке рішення було ухвалене сьогодні на позачерговому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при міській держадміністрації, повідомили у відділі зв'язків з громадськими організаціями і ЗМІ міської державної адміністрації.

Продукцію птахівництва і живих птахів дозволено реалізовувати тільки в спеціалізованих місцях торгівлі. Вся продукція повинна заздалегідь пройти ветеринарно-санітарну експертизу в держлабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках міста і обов'язково мати ветеринарні документи, що підтверджують її безпеку і якість, повідомляє «УНІАН».

Головуючий на засіданні начальник управління державної ветеринарної медицини Вадим Зарапін зазначив, що останній випадок небезпечної інфекції був зареєстрований в регіоні 14 січня 2006 року при дослідженні трупів диких птахів. З тих пір, за наслідками постійного моніторингу, вірус грипу ні серед диких перелітних, ні серед свійських птахів в Севастополі не виявляли. Всього з початку 2006 року було відібрано і направлено для дослідження 298 проб біологічного матеріалу від свійських і 44 від диких птахів. Було ліквідовано осередки пташиного грипу і на всій території АРК, що дозволило зняти в Криму всі карантинні обмеження.

Начальник управління наголосив, що повномасштабні профілактичні заходи щодо недопущення виникнення і розповсюдження високопатогенного вірусу пташиного грипу в регіоні будуть продовжені аж до особливого розпорядження Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424