Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко прогнозує, що в другому півріччі вартість газу, який Україна купує у "РосУкрЕнерго", залишиться стабільною.

Про це він заявив сьогодні журналістам.

«Безумовно (ціна в 95 дол. за тисячу кубометрів – ред.) залишиться. Ціна залишиться і до кінця року, і наступного року», – сказав Івченко, повідомляє «УНІАН».

Водночас він зазначив, що в разі ініціації політиками і урядом перегляду газових угод ціна на газ може підвищитися на 50-250 дол. за тис. кубометрів.

«Тоді ціна може помінятися. Не знаю, може на 50 дол. (за тис. куб. м – ред.), може на 150 дол., на 250 дол.», – заявив він.

Як повідомлялося, 4 січня 2006 року НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» досягли домовленості щодо умов транзиту і постачання російського газу в Україну. Згідно з підписаною на 5 років угодою, Україна купуватиме російський газ за ціною 95 доларів за 1 тисячу кубометрів у компанії «РосУкрЕнерго».

Своєю чергою «РосУкрЕнерго» купуватиме російський газ у «Газпрому» за ціною 230 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Висока ціна російського газу для «РосУкрЕнерго» буде компенсуватися більш низькою вартістю газу із Середньої Азії. При цьому ставка за транзит російського газу до Європи територією України підвищується з 1,09 до 1,6 долара за тисячу кубометрів на сто кілометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376