У Київській області понад 1300 виконавців – 179 солістів і юних художників, 37 ансамблів, 35 оркестрів і хореографічних колективів із 46 шкіл естетичного виховання взяли участь в Х фестивалі-конкурсі дитячої творчості “Дебют”.

Про це повідомив начальник управління культури і туризму обласної державної адміністрації, голова журі конкурсу Віктор Шлапак.

Він відзначив, що лауреатами конкурсу 2006 року (І, ІІ, ІІІ премії) стали 105 солістів, 30 творчих колективів, а ще 27 учасників отримали дипломи. Гран-прі конкурсу отримала учениця дитячої школи мистецтв №1 м. Біла Церква Маргарита Хакімова. Спеціальними призами були відзначені 8 виконавців і один концертмейстер, повідомляє «УНІАН».

Найактивнішу участь у фестивалі взяли учні шкіл мистецтв міст Славутича, Березані, Броварів, Сквири, білоцерківських музичної школи-ліцею і шкіл мистецтв №№1 і 4, музичних шкіл смт Баришівка, міст Фастів, Бориспіль, Ірпеня.

Заключний концерт переможців фестивалю-конкурсу відбудеться в Центрі культури і мистецтв (Київ, вул. Іринінська, 6) 16 квітня о 12.00.

У ньому візьмуть участь учні і колективи – переможці у всіх номінаціях конкурсу з музичних шкіл і шкіл мистецтв міст Біла Церква (школи №№1, 4, 5 і музична школа-ліцей), Фастів, Васильків, Березань, Макарів, Сквира, Боярка, Ірпінь, Димер, Бровари, Рокитне, Богуслав, Обухів, Вишневе, Славутич, Баришівка, Тараща.

Фестиваль-конкурс дитячої творчості “Дебют”, розповів В.ШЛАПАК, був започаткований в 1996 році з метою підтримки найбільш обдарованих дітей, підвищення виконавчої майстерності солістів і творчих колективів музичних шкіл і шкіл мистецтв Київської області.

Змагання виконавців проводяться в номінаціях: фортепіано, струнно-смичкові, струнно-щипкові, духові, ударні, народні інструменти (баян-акордеон), хореографія. У 2001-2002 навчальному році в рамках фестивалю-конкурсу “Дебют” було відроджено олімпіаду з теоретичних дисциплін (сольфеджіо, теорія музики, музична література). З 2004 року проводяться творчі змагання учнів відділень образотворчого, естрадного і циркового мистецтва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

850