Багатонаціональне з'єднання Спільної Чорноморської групи військово-морської співпраці «Blackseafor» після чотириденного перебування в пункті базування ВМС України «Донузлав» (селище міського типу Новоозерне, що на озері Донузлав, північний захід Кримського півострова – ред.) сьогодні вранці вийшло в море для відпрацювання завдань у рамках початку другої фази своєї п'ятої активації.

Морський тральщик ВМС Болгарії «Шквал», катер ВМС Грузії «Кутаїсі», фрегат ВМС Румунії «Марашешті», фрегат ВМС Туреччини «Фатіх», корабель управління ВМС України «Славутич» і великий десантний корабель Чорноморського флоту Російської Федерації «Ямал» на переході морем у порт Батумі (Грузія) проведуть навчання з тактичного маневрування, протимінної оборони, плавання в ордерах, ведення надводної обстановки, спостереженню за цивільними судами і тому подібне, передає «УНІАН».

Як повідомили в прес-центрі командування ВМС України, з 14 по 18 квітня кораблі з'єднання перебуватимуть в грузинському порту Батумі, а з 21 по 25 квітня - в порту міста Новоросійськ (Російська Федерація). На цьому п'ята активація «Blackseafor» має завершитися. Проведення першої фази шостої активації заплановано на осінь цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348